Mam pytanie dużo ma przejechane?
Problemy z przyśpieszeniem w O I 1,9 TDI spadek mocy
Zwiń
X
-
Problemy z przyśpieszeniem w O I 1,9 TDI spadek mocy
Witam,
mam problem ze spadkiem mocy w O I 1,9 TDI 110 KM otóż podczas jazdy gdy przekroczę 3 tys obrotów następuje jakby odcięcie mocy w silniku, mogę sobie śmiało deptać aż do podłogi a samochód nie przyśpiesza ponadto włącza się od razu żółta lampka kontrolna kontroli silnika / ta od składu spalin/ która znika dopiero na drugi dzień.Do 3 tys obrotów wszystko działa normalnie.
Czy ktoś z Was miało może podobny przypadek, mój mechanik po skasowaniu błędu na kompie, twierdzi że to turbina pada i że należy wymienić na nową ale osobiście przed wydaniem 2 tys na turbo wolałby jednak się skonsultować czy to aby nie przepływomierz albo jakiś czujnik?
Będę wdzięczny za jakieś sugestie.
-
-
Cartman, obejrzyj dokładnie wszystkie węże od podciśnienia,może któryś się juz przetarł i jest nieszczelność, choć bym najprędzej obstawiał zacinające się kierownice od zmiennej geometrii i turbo przeładowuje, jeżeli turbo zbytnio nie gwiżdże na postoju i nie kopci to jeszcze nie jest tak źle i raczej radził bym je wyczyścić.ok
pozdroBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Ja za to proponuje krysztalowa kule albo wrozenie z fusow na odleglosc...
Jak auto wpada w notlaufa (nie notfaula) to sczytuje sie bledy, zapamietuje je, kasuje, robi logi dynamiczne i wyciaga sie wnioski.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcing2720Byłem na kompie i wyszło ze albo jakas nieszczelnosc albo zawor n75
Zarówno zbyt małe jak i zbyt duże doładowanie będzie powodowało tryb awaryjny.
Przepływomierz na pewno sam się nie naprawi po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika.DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
www.chiptuning.katowice.pl
DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA
Komentarz
-
-
Tez mam podobny problemKupilem auto i juz tak bylo, za wyprzedzanie to sie nie biore chyba ze poloneza
niby 110km a podejzewam ze 70 nie ma w tej chwili... Jak ja kupilem to na poczatku byly jakies bledy ale stala rok czasu wiec je skasowalem i pozniej juz sie nic nie pojawilo. Ale zawor byl wymieniany na inny niz oryginalny bo nawet wtyczke ktos przrabial. Jezdze nie juz od 3 miesiecy i jak jezdze do ponad 2000obr/min to jest ok (oprocz tego ze nie ma przyspieszenia), ale dwa razy jak chcialem troche przepedzic autko to dzialy sie dziwne rzeczy, pierwszy raz to zaczely obroty wariowac i zaczal dymic, a drugi raz jak oduscilem pedal gazu to same obrote walnely na maksa i nie chcialy spasc wiec szybko zgasilem, bylo duzoooo dymu i pozniej dlugo nie moglem jej odpalic, krecilem i krecilem... Jak zaskoczyla to dymilo ostro i obroty szalaly. Bledu zadnego nie bylo i po nocy stania odpalilo normalnie i juz bylo ok. Co to moze byc?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Torretoa drugi raz jak oduscilem pedal gazu to same obrote walnely na maksa i nie chcialy spasc wiec szybko zgasilem, bylo duzoooo dymu i pozniej dlugo nie moglem jej odpalic, krecilem i krecilem...
Bez podpiecia do komputera, odczytu bledu i zrobienia logow (ale tutaj to statyczne i dynamiczne bo nie wiadomo na czym czlowiek stoi) tylko krysztalowa kula.VW Vento 1.9TDI 1Z ++
Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Komentarz
-
-
Również mam problem z turbiną z tym że problem występuje tylko na "zimnym silniku". Tzn że przy mrozach -15 po przejechaniu 10km turbina przestaje łapać notlauf-a. Co sprawdzać z pierwszej kolejności ? Może to jakiś czujnik ?
Dodam że jak jest temperatura plusowa to turbina zacina się bardzo sporadycznie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abrodziakRównież mam problem z turbiną z tym że problem występuje tylko na "zimnym silniku". Tzn że przy mrozach -15 po przejechaniu 10km turbina przestaje łapać notlauf-a. Co sprawdzać z pierwszej kolejności ? Może to jakiś czujnik ?
Dodam że jak jest temperatura plusowa to turbina zacina się bardzo sporadycznie.
Komentarz
-
Komentarz